Een eenvoudige bezoekersteller of hitcounter is waardeloos

Je ziet hem wel vaker. De ultra eenvoudige teller die je op zoveel websites ziet staan. Je kan zo een teller zelf maken in javascript of je kan ze aanmaken op een of andere website. Veel beginnende webmasters plaatsen ze op hun site. De pagina een paar keer verversen en de teller geeft onmiddellijk aan hoe vaak de pagina bekeken is. Als beginnende webmaster heb je het niet onmiddellijk door maar zo een teller is totaal waardeloos. We leggen uit waarom.
eenvoudige website teller

Een eenvoudige website teller of hitcounter meet geen unieke bezoekers!

Een van de belangrijkste website statistieken is het aantal unieke bezoekers. Een unieke bezoeker is een persoon die de website in een bepaalde periode een of meerder malen bezocht heeft. Het maakt dus niet uit hoe vaak de persoon de site bijvoorbeeld op een specifieke dag bezocht heeft. Goede website statistieken geven aan dat het om 1 unieke bezoeker gaat. Een eenvoudige website teller maakt dit onderscheid niet. Als een eenvoudige teller bijvoorbeeld 10 aangeeft weet je eigenlijk niets. Het kan om 1 bezoeker gaan die 10 maal de pagina ververste maar het kunnen ook 10 verschillende bezoekers geweest zijn die elke maar 1 pagina bekeken.

Een eenvoudige website teller is gemakkelijk te vervalsen!

Een eenvoudige website teller met een lage tellerstand oogt gewoon niet mooi. Wat moeten de bezoekers niet denken met zo een lage tellerstand! Gelukkig kan je die eenvoudige teller gemakkelijk vervalsen. Gewoon wild beginnen klikken op de refresh knop van de browser en die teller gaat zo de hoogte in. De vraag is dan wat dan de waarde nog is voor jouw? Als webmaster is het belangrijk van te weten of je vooruitgang boekt met je website. De vraag is hoe een eenvoudige teller je hierbij gaat helpen als hij vervalst is. Bovendien telt hij telkens je de teller bekijkt op je website.

Een eenvoudige website teller geeft geen details.

Een andere tekortkoming van een eenvoudige website teller is dat hij geen enkel detail geeft betreffende de bezoekers van de website. Vanwaar komen de bezoekers? Komen ze van een andere website of zijn ze via Google op de website terecht gekomen? Welke pagina bekijken de bezoekers? Allemaal belangrijke informatie waar zo een eenvoudige teller je niet mee kan helpen!

Met een eenvoudige website teller vind je geen adverteerders!

Veel webmaster proberen met hun website een beetje zakgeld te verdienen. Als je een interessante website hebt dan proberen adverteerders je soms direct te benaderen. Een eenvoudige tellertje helpt je totaal niet en werkt eerder in je nadeel. Niet alleen ziet zo een eenvoudige teller er verschrikkelijk onprofessioneel uit maar het toont de potentiŽle adverteerder totaal niet naar wat hij op zoek is. Een adverteerder wil in de eerste plaats weten van waar de bezoekers komen en hoe actief deze bezoekers op de website zijn. Bovendien moet deze informatie direct beschikbaar zijn. Een adverteerder is op dat gebied een beetje lui. Als hij je eerst nog eens moet contacteren voor je website statistieken en daarna nog eens moet hopen dat de statistiek die je geeft accuraat zijn.....Nee veel beter is dat hij de statistieken onmiddellijk kan bekijken. Met de gratis teller van gratisteller.be kan dit. Hij hoeft maar op het logo te klikken en hij kan onmiddellijk de statistieken bekijken. Je bepaalt zelf welke statistieken je wenst te tonen en welke je wenst te verbergen. Op deze manier kan de adverteerder je onmiddellijk contacteren met een voorstel!!